آخرین نفس های داعش در افغانستان موقعیتی ایدهآل
آخرین نفس های داعش در افغانستان موقعیتی ایدهآل
پایگاه خبری آروتز شوا در گزارشی وضعیت فعلی نیروهای داعش را بررسی کرده و به نقل از کارشناسان نوشته است " رهبران این گروه در تلاش هستند تا بار دیگر نیروهای خود را بسیج کرده و فعالیت علنی خود را از سر گیرند.
کارشناسان بر این باورند پس از آن که داعش در اوایل سال جار میلادی خلافت خود در عراق و سوریه را از دست داد، هم اکنون بر مساله بازگشت خود کار میکند و این بازگشت میتواند تاسیس خلافتی جدید در آسیا را شامل شود. گروههای افراطگرا در بسیاری از کشورهای خاورمیانه و حتی کشورهای خارج از این منطقه در حال بسیج مجدد نیروها هستند و علاوه بر اینکه راههای تازهای برای کسب درآمد خود ایجاد میکنند، در تلاش هستند تا پایگاههای جدیدی را تاسیس کنند.
ابوبکر بغدادی، رهبر داعش که اخیرا بار دیگر با دیر رسیدن به نشست رهبران داعش در شرق سوریه از اقدامی برای قتلش جان سالم به در برد، هفته پیش دستور اعدام 320 تن از نیروهای خود را به اتهام عدم وفاداری به این تشکیلات صادر کرد. گزارش شده است که این رهبر داعشی در منطقهای بیابانی در مرز سوریه و عراق پنهان شده و "خائنان" را مقصر فروپاشی خلافت خود میداند؛ خلافتی که بر مبنای ایدئولوژی داعشی، باید آغاز تشکیل امپراتوری جهانی مسلمانان میبود.
داعش اما این هدف را کنار نگذاشته است.
بیایید به آنچه در سوریه و عراق در حال وقوع است، نگاهی بیندازیم؛ جایی که داعش هنوز حدود 10 درصد از سرزمینهایی را که طی حملات گسترده سال 2014 تصرف کرد، در اختیار دارد. این گروه افراطگرا هنوز به تلاش خود برای بیثبات کردن عراق از طریق انجام حملات انتحاری و سایر اقدامات تروریستی علیه نیروهای امنیتی این کشور و همچنین اقدام برای تصرف میدانهای نفتی آن ادامه میدهد.
تروریستهای داعش هفته گذشته به میدان نفتی عکاظ در استان الانبار حمله کردند و جان 10 تن از نیروهای امنیتی عراق را گرفتند. این گروه تروریستی هر روز جان تعدادی از شهروندان عراقی را میگیرد و مرتبا بغداد را که حملات انتحاری در آن به یک پدیده روزمره تبدیل شده، مورد حمله قرار میدهند. نیروهای امنیتی عراق شنبه در موصل عملیات گستردهای را علیه نیروهای داعش صورت دادند و در پی آن، 19 تن از تروریستهای داعشی که قصد نفوذ به این شهر را داشتند، دستگیر کردند. موصل زمانی پایتخت خلافت داعش در عراق بود.
داعش در سوریه نیز به اردوگاهی حمله کرد که سرپناه آوارگان بود و طی این حمله، به رغم مقاومت شدید نیروهای کرد که از اردوگاه هجین در شرق فرات حفاظت میکردند، صدها زن و کودک را ربود. نهاد نظارت بر حقوق بشر در سوریه پس از این حمله گزارش کرد که داعش شروع به اعدام دهها تن از گروگانهای خود کرده و پس از انتشار این گزارش، اجساد این قربانیان در خیابانهای آخرین منطقه تحت کنترل داعش در سوریه به نمایش گذاشته شدند.
این گروه در مصر همچنان برای حفظ کنترل خود بر نیروهای ولایت سیناء که شاخه محلی داعش در مصر هستند و کنترل بخشهایی از صحرای سیناء را در دست دارند، تقلا میکند و در تلاش است تا فعالیتهای خود را در دلتای نیل و سایر بخشهای مصر گسترش دهد.
از سوی دیگر کشور لیبی قرار دارد که بر اساس گزارش نشنال اینترست، از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به خطرناکترین پناهگاه داعش در آینده نزدیک برخوردار است.
شاخه داعش در لیبی به منزله پایگاهی ساحلی برای تشکیلات بغدادی عمل میکند و حملاتی را هم علیه تونس صورت داده است. هرج و مرجهای لیبی که دولت مرکزی به رسمیت شناخته شدهای ندارد، آن را به منطقهای ایدهآل برای پرورش و عضوگیری نیروهای داعش تبدیل میکند.
داعش در عین حال تلاش میکند تا مقری هم در کشورهای آسیای مرکزی نظیر افغانستان و اندونزی داشته باشد که بزرگترین کشورهای مسلمان جهان هستند. از روزی که دستکم 63 گروه تروریستی در جنوب شرقی آسیا که بسیاری از آنها اندونزیایی بودند با ابوبکر بغدادی بیعت کردند، داعش در اندونزی پیوسته قویتر میشود. ریامیزارد ریاکودو، وزیر دفاع اندونزی در تلاش است تا با تهدید فزاینده داعش علیه کشورش مقابله کند. او برای این کار از آمریکا، استرالیا، نیوزیلند و ژاپن برای چیزی که آن را "ابتکار عمل اطلاعاتی پنج چشم" مینامد، درخواست کمک کرده است. ریاکودو هفته گذشته با همتای استرالیاییاش دیدار کرد تا درباره تهدید رو به رشد داعش در کشورهای آسیایی و در خواست کمک از استرالیا برای پروژه اطلاعاتیاش گفتوگو کنند.
کریستوفر پاین، وزیر دفاع استرالیا در این دیدار در جاکارتا گفت: ارتشها نمیتوانند تروریسم را شکست دهند اما میتوانند تروریستها را شکست دهند. ارتش استرالیا و اندونزی در داخل کشورهای خود از نهادهای اجرای قانون حمایت کردهاند و هر دوی آنها در مبارزه با تروریسم در خارج از مرزهایشان شرکت داشتهاند.
آندری نویکوف، کارشناس مبارزه با تروریسم میگوید: داعش هماکنون در حال استخدام نیرو، آموزش به آنها و فعال کردن مجدد نیروهای مسلح خود در اروپا، آسیای مرکزی،آسیای جنوب شرقی و روسیه است.
به گفته نویکوف، داعش سخت در تلاش است تا خلافت جدیدی را در آسیا به راه بیندازد و میخواهد این کار را با "در اختیار گرفتن نیروهای مخفی جدید آماده برای عملیات و تقویت نیروهای فعلی خود" صورت دهد.
افغانستان کشور مورد علاقه داعش برای تاسیس خلافت جدید خود است، زیرا بخش بزرگی از آن تحت کنترل دولت مرکزی کابل نیست. جغرافیای کوهستانی این کشور برای عملیات آینده داعش در آسیا موقعیتی ایدهآل را فراهم میکند و در عین حال از نیروهای داعش در مقابل حملات هوایی که منجر به فروپاشی خلافت سوریه و عراق شد، حفاظت میکند.
ولایت خراسان، شاخه افغانستان داعش هماکنون با بمبگذاریهای انتحاری بیوقفه که بیشتر آنها شیعیان هزاره و سایر مسلمانان شیعه افغانستان را هدف قرار میدهند، این کشور را به سمت یک درگیری فرقهای سوق میدهد. هزاره و سایر گروههای شیعه مذهب افغاستان حالا ایجاد نیروهای مقابلهای بر مبنای الگوی حشد الشعبی عراق را در نظر دارند تا با خطر رو به افزایش داعش مبارزه کنند.
داعش با پولشویی 400 میلیون دلاری که از سوریه و عراق خارج کرده و با اقدامات مجرمانهای نظیر آدمربایی، دزدی، قاچاق مواد مخدر و عتیقهجات در کشورهایی که حاکمیت حداقلی قانون وجود دارد، کمپین جهانی جدید خود را تامین مالی میکند. این تشکیلات تروریستی همچنین به تدریج در حال بازگرداندن کنترل خود را بر میدانهای نفتی سوریه است و تلاش میکند تا همین روند را در عراق نیز پیش بگیرد.
داعش طی حاکمیت خود بر بخشهای گستردهای از عراق و سوریه در سال 2015، حدود شش میلیارد دلار به دست آورد که این گروه را به ثروتمندترین سازمان تروریستی تاریخ تبدیل کرد."
فیلم سینمایی «روحانی» به کارگردانی «ووچِک اِسمارزوفسکی» با موضوع تجاوز جنسی و فساد در کلیسا رکورد باکسآفیس را شکسته و باعث جنجال در کشور اکثریت کاتولیک لهستان شده است. چند سالی است که چرخش بسیاری از مردم مغرب زمین به دلیل عدم پاسخگویی به نیازهای بشری از مسیر تئوریزه شده سبک زندگی سکولار با میدانداری ارزشهای اومانیستی به سوی تقویت نگاه و انگارههای مذهبی باعث نگرانی کارگزاران و تئوریسینهای تفکرات ضد دین را فراهم آورده است، به همین تناسب و به منظور تخریب مذهب در جوامع غربی و به خصوص اروپایی، آثار و اقدامات فرهنگی- هنری متکثر و البته متواتری طراحی و اجرا میشود. تولید فیلمی مانند «روحانی» که نشان دهنده نمایش تجاوز جنسی و فساد در کلیسای کاتولیک توسط کشیشان است برای لجن مال کردن خاستگاه مسیحیت ساخته شده، این فیلم به خاطر فروش بسیار زیادش در کشوری با گرایش مسیحیت کاتولیک رکورد باکس آفیس را به نفع خودش میشکند.
با توجه به اهمیت نشانه شناسی و اثر گذاری جمیع اتفاقات زمانی و مکانی همزمان با اکران این فیلم برای رسیدن به یک تحلیل دقیقتر، چند نکته قابل مهم مینماید و البته قابل تأمل است. اول اینکه این فیلم در کشوری مثل لهستان اکران شده که اکثریت جمعیت آن را کاتولیکهای مسیحی نسبتاً معتقد تشکیل داده اما در کمال تعجب با سرعت بالایی موفق میشود رکورد اکران اولیه را بشکند و طی دو هفته اکران پس از فیلم «آواتار»ساخته جیمز کامرون که در سال 2009 به عنوان پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای جهان تبدیل شد، قرار بگیرد.
نکته دیگر اینکه زمان اکران این فیلم تقریباً مصادف بود با دادگاهی که در آن پرونده یک کشیش کلیسای کاتولیک متهم به تجاوز به دختر بچهای 13 ساله به جریان میافتد. این در حالی است که تهیهکنندگان این فیلم نیز ادعا میکنند داستان فیلم بر اساس رویدادهای واقعی ساخته شده است. فیلم حاوی شواهدی از بازماندگان تجاوز جنسی و نیز کشیشی است که به پسربچهای کم سن و سال تجاوز کرده است.
چند سالی است که با به بنبست رسیدن اغلب دستورالعملهای لیبرالیستی و اومانیستی در جوامع غربی، مردمان بسیاری در حال رجعت به الگوها و دستورات مذهبی برای پاسخگویی و مرتفع نمودن نیازهای روحی و روانی و همچنین مشکلات اجتماعی- اقتصادی و حتی سیاسیشان هستند. طول موج و شدت این رجعت فطرتگرایانه مردم خسته از پوچی سبک زندگی غربی را در میان جوامع غربی بالاتر و بیشتر از دیگر کشورها نشان میدهد.
با مفروض داشتن این مسئله مهم اربابان و جریانات تأثیرگذار دنیا احساس خطر کردهاند و با تقویت و حمایت از اقدامات و آثاری که در آنها تقویت هر گونه نگاه دینی را محکوم به بنیادگرایی، دُگم بودن، جزمی و حتی زمینهساز تروریسم نشان میدهند سعی دارند دین را مساوی با خشونت و بداخلاقی بنمایانند و مسیحیت را زمینهساز حاکمیت مجدد کلیسای متحجر، خونریز و متجاوز قرون وسطی نشان بدهند. حمله به گرانیگاه اصلی مروجان ادیان و مذاهب که متولیان و چهرههای دینی هستند در اروپا سهم بیشتری نسبت به سینمای هالیوود در امریکا دارد و گویی این دو سینما با یکدیگر تقسیم کار کردهاند. هالیوود گرایشات مذهبی مردم امریکا را به سمت مسیحیت صهیونیسم سوق میدهد و سینمای اروپا این گرایشات را اساساً سانسور کرده و به طرزی بیرحمانه محتوایی شیطانی از دین ارائه میدهد، البته روند و مسیر تخریب مذهب و نگاه دینی در جامعه امریکایی در کنار اقدامات پیچیده مختلف فرهنگی، با ایجاد انحراف و اعوجاج در باورها و شعائر مذهبی مسیحیت به خصوص مسیحیت کاتولیک که جمعیت زیادتری دارند، شکل میگیرد. تقویت نگاه مسیحیان اوانجلیست یا همان مسیحیت صهیونیست یکی از مهمترین اقدامات تصمیمگیران اصلی مانند کمیته 300 و لابیهای پیدا و پنهان صهیونیستی تکثیر شده در لژهای فراماسونری و گروههای مروج سِیتِنیسم یا همان شیطانپرستهاست. در این میان سکوت واتیکان در برابر موج ضد مسیحیت سینمای اروپا نیز قابل تأمل است.
منبع: جوان آنلاین
کلمات کلیدی :
» نظر